Powered By Blogger

duminică, 15 februarie 2015

DISCUȚII PREMERGĂTOARE CONSTITUIRII GRUPULUI – DASCĂLII XXI

/Textele și replicile au apărut pe Facebook cu ocazia întemeierii grupului – din lipsă de spațiu  le-am transferat aici, blogul acesta permițând o desfășurare mult mai amplă de „forțe”/

·       Trebuie să trecem de la vorbe la fapte! Nu mai avem ce aștepta. Pe zi ce trece lucrurile evoluează din rău în mai rău! Noi, cei din școală putem produce schimbarea! Numai toți, împreună!
·       Mircea Seleusan-Batranu AVERTISMENT! Activitatea noastră nu este ÎMPOTRIVA NIMĂNUI! ESTE PENTRU BINELE ȘCOLII ȘI ATÂT! Nu vrem să DEMOLĂM! Vrem să CONSTRUIM!
·       Vreți să faceți parte din grupul nostru? ÎNSCRIEȚI-VĂ ȘI VENIȚI CU IDEI!  A P L I C A B I L E !!! - 12 Februarie la 16:13

·      

IN CURÂND PRIMA ACȚIUNE!

NU MAI VREM CONCURS „ARANJAT” SĂ NU SPUN „COSMETIZAT” PENTRU OCUPAREA VREUNEI FUNCȚII DE CONDUCERE!
ÎNCEPÂND DIN ACEST AN VREM SĂ AVEM PARTE DOAR DE ȘEFII ALEȘI DE NOI...NU DE PARTIDE!!! PRIN VOT DIRECT ȘI SECRET!!!/ voi reveni cu amănunte în curând!/

·       Vă promit că până duminică o să vă pot pune la dispoziție, spre lectură și comentarii un Document clar despre maniera simplă de alegere a DIRECTORULUI ȘCOLII, INSPECTORULUI ȘCOLAR, INSPECTORULUI ȘCOLAR GENERAL și GENERAL ADJUNCT!- 12 Februarie la 20:31.
·       Mircea Seleusan-Batranu Vă rog între timp să vă înscrieți să fim cât mai mulți! NU UITAȚI: UNIREA FACE PUTERE! GATA CU VORBĂRIA!!!

      Mircea Seleusan-Batranu  Acest grup, DASCĂLII va căpăta în scurt timp anvergură națională + diaspora/ să nu uităm de DASCĂLII din Canada/ și vom solicita un MINISTRU AL NOSTRU! - adică Dascăl din învățământul PREUNIVERSITAR! Un Om al școlii, cu experiență managerială certă, cu f. bune rezultate atât la colegiu cât și la inspectoratul școlar...cineva de tipul Iohannis, sau pentru cei din județ : Duțu Ștefănescu, Mihai Cazacu, Hoza Gavril, Ioan Ilieș, Vasile Marc, Costică Rus, Camelia Tabără, Pleș Gigi etc. Am spus de „tipul”, nu am discutat cu dânșii/ mai puțin fie iertatul Mihai Cazacu - ce Om Dumnezeule!/...Cu excepția MINIȘTRILOR și a funcționarilor din minister și teritoriu TOȚI OAMENII din CONDUCEREA ȘCOLII trebuie să fie ALEȘI prin vot direct și secret de noi, cei din domeniu! După aceea putem vorbi de schimbări curriculare și de programe și manuale! - 12 Februarie la 19:02.
·       Domnul Leandru a comentat: Si ce sperati sa faceti cu acest grup? Deciziile din domeniul invatamantului se vor lua tot de Ministerul Educatiei si Inspectoratele scolare, le vor implementa in teritoriu.
·       Mircea Seleusan-Batranu I-am răspuns: 1. Camelia Tabără provine dintr-o familie onorabilă de dascăli adevărați. Îi cunosc personal părinții. Tatăl său a fost unul dintre inspectorii școlari generali, cinstit, corect și foarte apreciat în județ./ Dl. Leon Hogiu!/ Nu văd de ce nu ar fi bună de Ministru! Domnule Leandru, nu mai trebuie să racordăm în mod obligatoriu omul la un partid! Învățământul românesc va ieși din metastază numai după ce va fi separat definitiv de domeniul politic! Cu cât mai repede cu atât mai bine. Camelia Tabără este un exemplu. O rog să mă ierte. Nu am vorbit cu dânsa și nu am angajat-o în nicio acțiune. La fel de bine există cu siguranță alte exemple, la Liberali, PMP, UNPR etc. La fel de bune sau chiar mai bune. Nu contest. Precizez încă o dată: NU suntem împotriva cuiva sau a unei acțiuni a altcuiva...anume. NU mă interesează pe mine personal vreo funcție. Vreau în schimb să văd ajunși în funcții niște oameni devotați școlii 24/24 h. Vreau să văd d i s c i p l i n a reintrodusă în U.I. și vreau alte rezultate și pentru copii și pentru dascăli! - 12 Februarie la 19:12.
·       2. Domnule Leandru vă mulțumesc pentru implicare. Din grupul DASCĂLII nu faceți parte. Eu nu v-am inclus. Nimeni nu-i obligat la aceasta. Dar părinții sau cei implicați în susținerea și sponsorizarea învățământului cred că se pot înscrie în grup și să vină cu idei pozitive și aplicabile. Le mulțumesc anticipat!
·       Vă promit că până duminică o să vă pot pune la dispoziție, spre lectură și comentarii un Document clar despre maniera simplă de alegere a DIRECTORULUI ȘCOLII, INSPECTORULUI ȘCOLAR, INSPECTORULUI ȘCOLAR GENERAL și GENERAL ADJUNCT! - 12 Februarie la 20:31.
·       Mircea Seleusan-Batranu – acum 20 ore:
·       Suntem 62 de membri in mai putin de doua zile!
·       VA ROG PE TOTI CEILALTI MEMBRI AI GRUPULUI NOSTRU SA MAI INSCRIETI CAT DE MULTI DASCALI DIN TOATA T A R A !
·       E FOARTE IMPORTANT SA FIM CAT MAI MULTI, DIN TOATE ZONELE TARII !
·       URMATORII PASI:
·       1. In cel mai scurt timp o sa putem discuta pe un material concret de ALEGERE / nu de Numire!!!/ a tuturor celor ce ne vor conduce la scoala si ISJ-uri !
·       2. Vom adresa o Scrisoare deschisa D-lui Presedinte Klaus Iohannis, D-lui Premier Victor Ponta, D-lor Presedinti ai Parlamentului Romaniei!
·       3. Ne vom intalni in actiuni concrete, la timpul si locul potrivit.
·       ***
·       Va rog sa intelegeti ca daca nu luam atitudine, acum in ceasul al 12-lea, o sa ajungem sa nu mai avem niciun cuvant de spus NICIODATA in propria noastra casa - SCOALA !!!

·       Chestiune care se chiar urmareste din partea marii majoritati a semidoctilor cocotati in scaunele puterii !!!/discuțiile vor continua și aici și pe Facebook/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu