Powered By Blogger

marți, 19 aprilie 2016

ȘCOALA ALTFEL - Bucuria de a cânta, dansa și recita - au cuvântul viitorii artiști!

Cum poți să descrii evoluția acestor nemaipomenit de talentați copii, azi elevi, mâine, de ce nu? artiști în toată puterea cuvântului, altfel decât cu superlativul „încântător”?  Tot ceea ce au făcut pe scena de la Sinagoga bistrițeană, în fața colegilor, dascălilor, părinților, bunicilor și a unui numeros public, atras pur și simplu de frumusețea spectacolului, a fost o dovadă de responsabilitate și dăruire. Nicio secvență nu fost interpretată din obligație! S-a văzut și s-a simțit patosul și dorința de a fi apreciați cum trebuie, ca cei mai buni, atât de juriu și cât și de public.  A fost „concurență” în toată regula. Deci, dublă „încântare”!
Elena Borș și Alina Maria Petri, profesoare la Școala gimnazială nr. 1 din Bistrița, fine cunoscătoare ale lumii spectacolului la nivelul elevilor, au avut inspirația inițierii acestui proiect, nu din simpla dorință de umplere a „timpului liber” din cadrul programului „Școala altfel...”, ci de punere în valoare atât a tradițiilor și obiceiurilor populare atât de frumoase și bogate aici, pe meleagurile noastre bistrițene și năsăudene, cât și a potențialului artistic real din școlile noastre. Foarte mulți elevi-artiști, sunt cu har , demni, fără exagerare,  de emisiunile Tv de anvergură, de tipul „Next Star” sau chiar „Românii au talent” .
Activitatea a debutat azi, 19 aprilie  la orele 10,00 la Sinagoga din Bistrița. A implicat cei mai buni elevi la profilul artistic  din 23 de unități de învățământ din județul Bistrița-Năsăud, adică în jur de 300 de mici artiști. S-a numit: Festivalul-concurs de tradiții și obiceiuri - Copil ca tine sunt și eu... A plăcut și, pe alocuri, a fascinat publicul. A fost prima ediție.
Felicitări organizatoarelor și tuturor cadrelor didactice implicate, elevilor și părinților acestora! O frumoasă reușită pentru această săptămână de  „altfel de școală”...educație cu relaș și, sper, cu urmări benefice peste ani.
Spre exemplificare, vă rog să priviți și galeria foto de mai jos. O să vedeți cât sunt de șarmanți micii noștri...mari artiști.

Mircea Seleușan-Bătrânu















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu